fbpx

Xiaomi Mi 5s Plus - Pełna recenzja

Dzisiaj proponujemy naszą recenzję Mi 5s Plus, następcy (w formacie XL) szczęśliwego i doskonałego topu Xiaomi Mi 5. Przetestowaliśmy wersję pamięci RAM 4Gb i pamięci ROM 64Gb. Dziękujemy HonorBuy.it za udostępnienie telefonu.

PAKOWANIE (7.3)

Opakowanie, jak to jest w zwyczaju, jest dość chude. Rzeczywiście, mamy zasilanie od 5V-2.5A / 9V-2A / 12V-1.5A z wylotowym chiński / American (stąd potrzeba adaptera), USB typ kabla C - USB, klip, aby otworzyć drzwi do obudowy 2 sim (podwójne nano) i twarda plastikowa pokrywa, która zakrywa boki telefonu i opuszcza górne i dolne obszary.

BUDOWA I WYGLĄD (9.2)

Telefon jest bezbłędnie skonstruowany z najwyższej jakości materiałów, które natychmiast sprawiają, że czujesz się w dotyku. Mówimy o jednoczęściowej płynnego metalu, ale efektem szczotkowane, wzbogaconym o nieco zaokrąglone krawędzie tylne, które kończą się elegancko ścięty na szybie wyświetlacza, który ma krzywiznę 2.5D. W górnej i dolnej antenie zawsze znajdują się te same materiały i kolory.

W dolnej części mamy podświetlane klawisze dotykowe 3, aw górnej jest dioda LED powiadomień RGB, zaślepka zestawu słuchawkowego, czujnik zbliżeniowy / jasność i kamera do selfie.img_20161218_140506

Na górze znajduje się gniazdo audio 3.5mm, mikrofon tłumiący szum tła i czujnik podczerwieni.img_20161218_140601

Po stronie sx znajduje się pole sim, podczas gdy na dx znajduje się pasek głośności i tuż pod przyciskiem włączania / wyłączania / blokowania.

img_20161218_140514img_20161218_151741

Poniżej znajdziesz mikrofon (sx grid), głośnik (dx grid) i złącze USB typu C.img_20161218_140631

Za nami znajduje się podwójny aparat dualny 13Mpx z podwójnym sygnałem dualnym LED Flash i czujnik biometryczny do uwalniania odcisków palców.img_20161218_140544

Wymiary to 15.46 x 7.77 x 0.80 cm dla wagi 168Gr. W sumie bardzo dobrze, ponieważ mówimy o Phablet od 5.7 ". Należy również zauważyć, że ergonomia, pomimo swojej wielkości, pozostaje więcej niż dyskretna. Wiele 5.5 "Mam więcej wyników" padelloni "i kłopotliwe. Zapomnij o obsłudze jedną ręką (ale jeśli chcesz skorzystać z opcji redukcji ekranu 3.5 "/ 4" / 4.5 ").

PROCESOR, SYSTEM OPERACYJNY, AUTONOMIA

Procesor (9.7)

CPU I 5s Plus jest potężnym Qualcomm Snapdragon 821 quad core, z częstotliwością 2.35 GHz 64 lub pamięci ROM 128Gb (szybki UFS 2.0) i 3 lub 4Gb z LpDDR4 RAM (3Gb na ROM 64Gb modelu 4Gb w modelu 128Gb). GPU to Adreno 530. Przedstaw moduł NFC. Doskonała robota w połączeniu CPU / GPU umożliwia nam doskonałe wyniki przy cięższych gier, takich jak Real Racing 3. Ale przede wszystkim zarządzanie konsumpcją jest doskonałe. W porównaniu do 820 naprawdę dobry krok naprzód. Poniżej przedstawiono średnie wartości uzyskane dla Antutu i Geekbench.

screenshot_2016-11-26-00-57-10-965_com-antutu-abenchmark screenshot_2016-11-27-01-37-39-182_com-primatelabs-geekbenchscreenshot_2016-11-27-01-37-47-387_com-primatelabs-geekbench screenshot_2016-11-27-01-37-52-087_com-primatelabs-geekbench

System operacyjny (9.0)

System operacyjny to Android 6 Marshmallow dostosowany przez właściciela XIomi XI, słynnego MIUI, teraz w wersji 8. Testowany przez nas model pasuje do Xuomi.Eu 6.11.10 ROM. Telefon zostanie dostarczony wraz z Rom China, dlatego tylko z chińskim / angielskim i bez usług Google, konieczne będzie natychmiastowe zainstalowanie Sklepu Google Play i usług Google lub Global Rom. Alternatywnie, po odblokowaniu bootloadera, możliwe będzie również zainstalowanie Xiaomi.eu (zawsze na szczycie jako ogólna wydajność).

W naszym przypadku, zauważyłem kilka drobnych, ale irytujących błędów, na wszystko, co do których, gdy telefon wchodzi na ekranie poprzedzającym blokady (na przykład, gdy ekran jest obniżona jasność, krok, który poprzedza dokładnie automatyczne wyłączenie ekranu), The Klawisze dotykowe już nie działają, nawet jeśli są nadal zapalone. Mogło to, podobnie jak inne, zostać rozwiązane lub nawet nieobecne w oficjalnym Rom.

Dla reszty ogólna płynność pozostaje na bardzo wysokim poziomie ze zwykłymi dodatkami UI Xiaomi jak możliwość ustawienia automatycznego włączania / wyłączania czasu, aby zmienić temat lub tylko części motywu (tylko ikony, tylko tła, tylko dialer, itp.), włóż asystenta "szybkiej kulki" z różnymi skrótami do ulubionych funkcji na pierwszym planie. Wśród nieskończonych ustawień MIUI8 zawsze chcę wspomnieć o "Podwójne aplikacje" i "druga przestrzeń”. Pierwszy pozwoli nam mieć kopię wszystkich zastosowań, które wymagają zakładania konta (Facebook, Messenger, WhatsApp, telegraficznie, Instagram, Twitter, itp), więc można użyć 2 różnych kont jednocześnie (TUTAJ skupienie się na tej funkcji). Drugi daje nam możliwość stworzenia rodzaju partycji, która może być używana dokładnie tak, jak inny telefon, potem kolejne konto google / aplikacje / etcetera.

Android 6 i MIUI8 pozwalają zarządzać uprawnieniami dla każdej zainstalowanej aplikacji, dlatego ważne jest, aby dbać dać te, które są wykorzystywane głównie do google usług (biorąc pod uwagę wszystkie wymagane uprawnienia) lub istnieje ryzyko zatorów i ich uszkodzenia. Ważne jest również, aby przejść do autoryzacji aplikacji do obsługi wiadomości w sekcji "autostart".

Przeglądarka systemu wciąż należy do najlepszych na rynku Android. Dla tych, którzy używają Chrome i jego ekosystemu, może być problem, ale moim zdaniem automatyczne zmienianie rozmiaru tekstu, który znajdziesz w przeglądarce Xiaomi, jest naprawdę niedopasowaną funkcją. Jeśli się do tego przyzwyczaisz, nie możesz nic na to poradzić.

Autonomia (9.8)

Ten sam dyskurs na temat pozwoleń na oszczędzanie energii (TUTAJ dogłębna analiza dla urządzeń MIUI8), która jeśli zostanie prawidłowo skonfigurowana, pozwoli zwiększyć autonomię telefonu, co samo w sobie jest już niewiarygodne.

W rzeczywistości bateria pochodzi z 3800 mAh i gwarantuje wyjątkową wydajność. W moich testach, przeprowadzonych z operatorem H3G w trybie LTE-WCDMA, objęło ono 16 godzin stanby średnio przy włączonym medium wyświetlania 7h (mieszane dane / Wi-Fi). Jeśli weźmiemy pod uwagę rozmiar wyświetlacza, mogę powiedzieć, że jest to najlepsza autonomia, jaką kiedykolwiek znalazłem na phabletie. Dobre czasy ładowania wynoszą około 120 minut.

screenshot_2016-12-05-01-39-50-717_com-miui-securitycenter screenshot_2016-12-05-01-39-54-797_com-miui-securitycenter screenshot_2016-12-05-01-40-09-486_com-miui-securitycenterscreenshot_2016-12-05-01-40-02-282_com-miui-securitycenter

Wyświetlacz (9.1)

Wyświetlacz jest przekątną IPS LCD z rozdzielczością 5.7 "i FullHD (1920 x 1080) 2.5D 386 ppi. Lekka krzywizna, która znajduje się na bokach, sprawia, że ​​idealnie nadaje się do użycia całego wyświetlacza, nawet na krawędziach, gdzie przy zwykłym "płaskim" szkle byłoby nam trudno go używać. Byłem naprawdę mile zaskoczony tą krzywizną 2.5D. Jasność jest doskonała (być może najlepiej widziana na IPS), podobnie jak widoczność na słońcu. Oraz czujnik jasności, który kalibruje w sposób reaktywny. Temperaturę barwową można ustawić w trybie 3: ciepły, zimny i naturalny. Kontrast można ustawić na automatyczny, normalny lub wyróżniony. Nie brakuje opcji, więc każdy będzie mógł znaleźć preferencyjne ustawienie, aby w pełni cieszyć się tym wspaniałym wyświetlaczem. Dobra biel i bardzo dobra również głębia czerni.

Sieć (8.3)

Co do części Radia LTE to kategoria 12 (do 600mbps 100mbps w wgrywać i pobierać), ale nie obsługuje 20 pasma (800 MHz), więc nie będzie problemów dla użytkowników w wietrze 4G. Oczywiście jest również połączenie WCDMA / GSM 4.2 Bluetooth i Wi-Fi a / b / g / n / (AC 2.4 / 5Ghz).

Z porównań dokonanych z moim Mi 5em zauważyłem taki odbiór w Wi-Fi, żaden problem nie został wykryty dzięki łączom Bluetooth z wszystkimi moimi urządzeniami "park" (samochód, słuchawki, głośnik).

Dobry sygnał telefoniczny, ale nieco niższy niż Mi5, testowany w ograniczonych obszarach, w których mogłem zachować sygnał, z 5 plus krok roamingowy. Jednak podczas rozmowy nie zostaną wykryte żadne problemy z zakłóceniami, nawet jeśli jest bardzo mało pól.

Jakość dźwięku (8.5)

W tym sektorze nie przoduje, w rzeczywistości pomimo tego, że jakość połączenia jest zawsze idealna, głośność kapsułki dousznej i głośnika jest nieco niższa niż w Mi 5, co zawsze utrzymuję jako dobry punkt odniesienia. Nie wpłynie to na korzystanie z zestawu głośnomówiącego lub słuchania mp3, ale na pewno można by to zrobić trochę lepiej. Być może dzięki przyszłym aktualizacjom sytuacja ulegnie poprawie. Wydaje mi się, że jestem w stanie zrównać to z młodszym bratem, Mi 5.

Kamera (8.1)

Obecny sprzęt ma wysoki standard. Mówimy o podwójnym czujniku Sony 13 Mpx w 4 / 3 z otwieraniem ogniskowym f / 2.0 i podwójnym ISP. Czarno-biały czujnik powinien uchwycić do 3 razy więcej światła niż kolor, wykorzystując technologię "wyraźnego wzroku" Qualcomm. W ten sposób końcowe ujęcie powinno zawierać mniej cyfrowego szumu, więcej szczegółów i jasności. Dlatego w warunkach słabego oświetlenia obraz powinien wyglądać znacznie lepiej. Nie znalazłem żadnej różnicy, ale włączając funkcję "stereo", która powinna umożliwić tę technologię zauważyłem niewielką utratę szczegółów. Może powinno być lepiej zaimplementowane za pomocą oprogramowania.

Jak widać już w Redmi Pro, podwójny aparat nie działa w żaden sposób, nawet ustawiając klasyczne filtry w kamerze Miu8. Często podgląd pokazuje zdjęcie z zastosowanym filtrem, ale kliknięcie jest dla nas "płaskie". Są to z pewnością błędy, które zostaną wyeliminowane przez drogi.

Co do reszty, ujęcia są więcej niż dobre, ale moim zdaniem gorsze od tych z moich 5 / 5-ów. Niestety, Xiaomi zawsze podkreślał niedoskonałą implementację oprogramowania swojej sekcji fotograficznej. Jeśli chodzi o opcje, mamy klasyczne Xiaomi z dodatkiem trybu "surowy" i "mono" (czarno-biały).

Tryb „B & W” jest chyba jednym gdzie wykonane Xiaomi jako odniesienie Huawei ze swoim P9 / P9 Plus. W demie tunelu aerodynamicznym znajdziesz tak wiele strzałów w kolorze oraz w czerni i bieli cos' można zrobić swoją opinię na temat tego trybu zwolnienia ,

Jeśli chodzi o zdjęcia we wnętrzu ze sztucznym światłem / słabym oświetleniem, wydaje mi się oczywistym krok za 5-ami. Z pewnością nie mówimy o złych ujęciach, ale definicja i obecność hałasu pozostawiają wiele do życzenia.

Filmy można nagrywać do rozdzielczości 4K do 30 fps, a ta bardzo wysoka definicja również w trybie "poklatkowym" i "w zwolnionym tempie". Byłem pod wrażeniem jakości wideo, trochę mniej dla jakości dźwięku. Muszę jednak powiedzieć, że w końcu nie znalazłem tego brzydkiego efektu autofokusa, który znalazłem na Mi 5 i Mi 5.

Poniżej kilka ujęć i film demonstracyjny.

Galeria

Prezentacja wideo:

UWAGI KOŃCOWE

Mi 5s plus to zdecydowanie phablet odpowiedni dla tych, którzy nie mają problemów z rozmiarem. Jego przekątna od 5.7 ”, choć dobrze zoptymalizowana, naprawdę należy wziąć pod uwagę przed zakupem. Z jakościowego punktu widzenia jest kilka wad i wiele plusów. A jeśli połączymy to z ceną około 400 euro, wątpliwości mogą zostać rozwiane.

Xiaomi Mi 5S Plus, a także wszystkie modele Xiaomi, są dostępne na HonorBuy.it, który oferuje doskonałą obsługę: lata gwarancji 2, naprawa i wysyłka z Włoch bez opłat celnych. Użyj naszego kodu rabatowego XTWINT, aby zaoszczędzić pieniądze.

Xiaomi Mi 5S Plus
2 lat gwarancji z wysyłką i naprawą we Włoszech
€ 382 € 419
Xiaomi Mi 5s Plus - Pełna recenzja
XTWINT
8.8 Łączny wynik

pakiet
7.3
Budowa i wygląd
9.2
Procesor (CPU + GPU)
9.7
Platforma
9
Wolność
9.8
Pokaz
9.1
sieć
8.3
Jakość dźwięku
8.5
Fotocamera
8.1
PROS
  • Potężny procesor z dużym zużyciem energii
  • Bardzo duży i jasny wyświetlacz
  • Materiały i konstrukcja premium
Minusy
  • Dim trochę uciążliwe, nie dla wszystkich
  • Sygnał telefoniczny nie na górze
  • Aparat do optymalizacji
Dodaj swoją opinię | Przeczytaj opinie i komentarze
BangGood GearBest Coupon

Logo telegramuCzy jesteś zainteresowany OFERTAMI? Śledź nasz kanał TELEGRAM! Wiele kodów rabatowych, ofert, niektóre z wyłączeniem grupy, na telefony, gadżety na tablety i technologię.

Konsultant komputerowy, DJ, Blogger. Pasjonat muzyki (oczywiście), filmów, seriali telewizyjnych, sportu i miłośnik wszystkiego, co technologiczne. [Email protected]

1
Oceń

awatara
1 Tematy
0 Odpowiedzi na tematy
0 Świta
Komentuj z większą ilością reakcji
Najbardziej aktywny komentarz
1 Komentarz autora
max Najnowsze komentarze autora
Subskrybować
więcej nowych starsze najbardziej głosowali
zawiadamiać
max
Gość
max

To 4 i 6 gb nie 3 lub 4 gb.

XiaomiToday.it - ​​Włoska społeczność n.1 dla produktów Xiaomi
Porównaj produkty
  • Razem (0)
Porównać
0

Polub nas!